Jak magnetoterapie zažene vaši bolest do kouta

Léčbu pomocí magnetu zná člověk už po staletí. Řekové jej těžili ve městě Magnesia a v podobě magnetického prášku přidávali do nápojů věčného mládí. Na druhé straně břehu si zase chrabrý císař Claudius dopřával koupel s rejnoky, kteří mu jeho náklonnost opětovali elektrickými výboji. A my dneska leháme na moderní elektromagnetické přístroje a přicházíme o artrózy, vyhřezlé plotýnky i depresivní nálady.

Historie dává magnetu zelenou

Otec lékařství, Hippokrates, užíval kamene magnetitu k hojení ran i tlumení bolesti. Magnetický prášek nebyl jenom žádanou ingrediencí do zázračných nápojů, vyráběli z něj také léčivé tablety a přidávali ho do obkladů. Takový zábal pak hojil rány, tišil bolest v kloubech a zmírňoval otoky i zhmoždění.

Svou renesanci léčba magnetem zažila na přelomu 19. a 20. století v návaznosti na rozvoj všeobecné sympatie k alternativní medicíně i rozkvět přírodních věd. Velký boom přišel v šedesátých letech 20. století, kdy začali lidé využívat první speciální magnetické přístroje k léčbě.

Dnes v některých otevřenějších kulturách fungují erudovaní magnetoterapeuti, kteří s úspěchem léčí rozličné neduhy svých pacientů.

Jak magnety léčí

Tvůrcem magnetismu není člověk, nýbrž příroda. I člověk sám je však zdrojem jemného elektromagnetického pole, které reaguje na zemské magnetické pole. Když vystavíte lidské tělo působení velmi silného magnetického pole, může to mít na organismus negativní vliv.

A naopak – působení slabého magnetického pole má na organismus pozitivní vliv.

 

Při pulzní magnetoterapii tělo vystavujete magnetickému poli velmi nízké frekvence. Magnety zaktivují ionty ve vašich buňkách. To má za následek, že se ve všech tělních tkáních sepnou elektrické proudy a nastartuje se léčebný proces.

Buňky se dávají lidově řečeno do kupy. V těle se tak závratnou rychlostí regenerují orgány i jednotlivé funkční části.

6 základních efektů magnetoterapie na vaše tělo:

  • protibolestivý – vaše bolesti odcházejí,
  • myorelaxační – vaše svaly se uvolňují,
  • protiotokový – aktivuje se lymfatický systém a odcházejí otoky,
  • vasodilatační – vaše cévy se rozšíří, kyslík tak zásobuje a ozdravuje všechny tkáně,
  • detoxikační – škodliviny opouští vaše tělo,
  • hojivý a regenerační – rány se vám rychle hojí, opouští vás záněty.

Kde vám magnetoterapie pomůže

Léčba magnetem představuje alternativu k dnes nadužívané farmakologické léčbě. Její charakter je přirozený, a nedochází tak k vytvoření návyku, jako je tomu v případě užívání léků.

Výčet potíží, u kterých magnetoterapie pomáhá, je hodně dlouhý. Terapie magnetem je vysoce účinná při otocích. Protože magnetické pole rozšiřuje i ty nedrobnější cévy, zlepšuje prokrvení a výživu celého těla, čehož můžete využít při zmírnění následků cukrovky, léčbě migrén nebo ušního šelestu.

Magnetoterapii využívají také v léčebném procesu psychických chorob, ale i při artrózách, artritidách a revmatismu. Pokud jste po úraze nebo operaci, využijete ji pro účinnou rekonvalescenci.

 

Magnetoterapie je výborným prostředkem pro léčbu potíží pohybového aparátu.

 

Protože magnetoterapie pozitivně ovlivňuje stav celého organismu už na buněčné úrovni, můžete při pravidelné aplikaci dosáhnout až vysazení některých léků. Podrobný popis účinků magnetoterapie na jednotlivé zdravotní problémy najdete tady.

Naše zkušenost

U nás máme s léčbou magnety jen ty nejlepší zkušenosti. Náš magnetoterapeutický přístroj Biomag už pomohl odstranit potíže s vyhřezlou plotýnkou, kdy měl pán před operací, uvolnil bezpočet svalových vláken, zmírnil bolest v nejednom kloubu, a to ať už s artrózou nebo po úraze.

Aplikace magnetoterapie však vyžaduje důslednost a také váš čas. V rámci základní procedury byste si magnety měli nechat aplikovat až dvakrát denně po dobu minimálně 14 dní.

Magnetoterapie zkrátka zažene vaše bolesti do kouta – chcete?

Položíme vás do relaxační místnosti a vy si regeneraci svých buněk můžete dokonale užívat…

Sdílejte, komentujte na facebooku a přijďte magnetoterapii vyzkoušet :-).

Wellness Rychleby v Javorníku hodnocení