Jak jsem shodila svoje tlustý kila

Parťáci: mrkev a trenér

Byla jsem tlustá. Nebo jsem se tak aspoň cítila. Buřt, špekosaurus. S madly lásky a pekáčem buchet (těch kynutých). Učiněný šarpej. To na mě hulákalo zrcadlo pokaždé, když jsem stínila jeho výhledu do krásy. Dietu jsem držela asi tak 150krát a několikrát málem ujela Tour de France v obýváku na rotopedu. Ale vždycky se mi moje prokletá váha vrátila. Až jednou, jednou jsem se rozhodla se do toho vážně dát.

A zhubla jsem natrvalo

Tenkrát jsem totiž zjistila, že vážně znamená natrvalo. Natrvalo se hýbat, natrvalo jíst jinak. Natrvalo být hubená. A cítit se skvěle. Ten pocit se mi stal větší závislostí než houskový knedlík a čokoláda.

Ale je třeba splnit jeden důležitý předpoklad – to všechno musíte dělat s jakousi radostí. S přesvědčením. Protože fakt chcete, kvůli sobě. (Dobře, občas jsem při běhání na pásu myslela na sousedčin závistivý, protivný obličej.) Ale rozhodně ne proto, že musíte.

Poznala jsem osobu, která mě v mém odvážném záměru posunula o míle dopředu – svého trenéra. Teda musím říct, že nebýt jeho, bylo by to všechno o dost složitější. Protože on:

  1. Vytvořil „plán tréninku“ tak, aby cvičení splnilo moje náročné požadavky – zadávit špekosaura a tak. Abych u toho ale zase nevypustila duši.
  2. Korigoval moje cvičení, abych zapojovala přesně ty svaly, které mordovaly šarpeje.
  3. Hubnula jsem pod dohledem a podle plánu – za který jsem nenesla zodpovědnost jen já, ale i trenér sám! Takže jsem najednou měla parťáka bojujícího za stejnou věc.
  4. Radil mi ohledně správné životosprávy.
  5. Motivoval mě – už jen tím, že vždycky čekal, že přijdu. (Rotoped z obýváku si nikdy nestěžoval, když se mi nechtělo.)
  6. S mými svaly se přesně domluvil, co po nich chce. Já jsem si tak byla jistá, že se nedřu zbytečně.

Zahodila jsem předsudky o šílených biomatkách a modelkách na mrkvi. Poznala jsem obyčejné lidi jinak smýšlející o svém jídle. Byli normální! A hubení. Tak jsem to zkusila taky a nestačila se divit, jak zatracené dobrý může „zdravý“ jídlo být.

Takže, ať jste, kde jste, mám pro vás dobrou radu – pokud chcete zhubnout, už napořád, uvědomte si tyto 2 věci:

Změna musí být trvalá. A musíte ji milovat.

A vezměte si je k srdci.

Ta, co zhubla, protože se rozhodla.

Trenér funguje i u nás ve Wellness Rychleby

Věděli jste, že i do naší posilovny pravidelně dojíždí trenér? Jmenuje se Dan a pochází z Jeseníku.

Výhodou je, že pokud k nám chodíte i na masáže, máme vaše záda díky diagnostice pěkně zmapovaná – víme, jaké jsou vaše svalové dysbalance, kde máte problém. Na jaké partii je potřeba přidat, či naopak ubrat. Tato fakta trenér zohlední, takže z cvičení za vytouženou postavou se stává taky cvičení pro zdraví.

 

Opřete se do toho taky – zhubnete a upevníte si své zdraví! Pro více info volejte, pište.

Wellness Rychleby v Javorníku hodnocení